El Campionat català de kàrting arriba al seu equador amb la tercera cursa disputada al Circuit de Móra

  • Una setantena de pilots participen en el míting tarragoní repartits en les categories aleví-benjamí, cadet, júnior, sènior i Open RACC
  • Les carreres van ser molt disputades, amb finals ajustadíssims, i en que les posicions de podi es van decidir en la mateixa línia de meta

El Campionat de Catalunya de kàrting ha arribat al seu equador amb la disputa de la tercera prova de la temporada al Circuit de Móra d’Ebre. La tarragonina va ser una de les cites més emocionants i també amb més incidents de l’any. Hi van prendre part una setantena de pilots, repartits en les categories Benjamí-Aleví, Cadet, Júnior i Sènior, a més de l’Open RACC.

Les carreres de la categoria Aleví van oferir bones dosis d’emoció. Els participants havien de completar 10 voltes al traçat i aviat es va veure que el podi seria molt disputat i que Miron Pingasov i Tommy Pintos es disputarien els primers llocs amb el permís de la resta de participants. En la primera cursa Pintos, Peiró i Pingasov van entrar junts a la meta. Pinto seria primer per només una dècima de marge sobre el segon classificat, Miguel Peiró. Pingasov seria tercer, després d’una penalització de tres segons. En la segona cursa, Pingasov obtindria la victòria, superant per només dues dècimes Pintos i tres sobre Alejandro Meléndez, que completaria el podi.

Pel que fa a la categoria Benjamí, el triomf va ser en ambdues carreres per a Carlo Marcelo Lauria, amb Ekaitz Elorz, en segona posició. La sortida va ser molt accidentada. El més perjudicat va ser Aleix Soriano, líder provisional del campionat, que va haver d’abandonar.

Tampoc van estat exemptes d’emoció les curses de la categoria Cadet. El protagonista del dia va ser Eric Alanis, primer i tercer en cadascuna de les curses. En la primera, el van acompanyar al podi Hugo Belda i Jorge Sánchez, en un final en que els tres van entrar a meta amb una diferència de menys de mig segon. En la segona carrera, la victòria va ser per a Nikolay Mazin en un altre final molt ajustat i en que el segon classificat, Jorge Sánchez, va acabar a només sis centèsimes del guanyador.

Els participants de les categories sènior i júnior havien de completar 12 voltes al Circuit de Móra. Les dues carreres de la categoria júnior van ser d’allò més disputades, amb Jon Renteria com a protagonista després de fer un doblet. La seva victòria no va ser fàcil i es va imposar per un estretíssim marge de temps en cada una d’elles. La primera cursa es va decidir sobre la mateixa línia de meta, sent primer Renteria, segon, a sis dècimes,  Arnau Fernández, i tercer, Alejandro Morales, a vuit dècimes del vencedor. En la segona, Jon Renteria va superar també sobre la línia, i per només una centèsima Alejandro Morales, sent tercer, Joan Sabater, a tres segons del guanyador.

Pel que fa als pilots de la categoria Sènior, victòria d’Alejandro Martínez, en la primera cursa. Segon seria Marc Fugardo i, tercer, Guillem Pujeu. En la segona carrera, la victòria va ser per a Carlos León, amb Alejandro Martínez, segon, i Guillem Pujeu, que repetiria al tercer calaix del podi d’una cursa que va tenir, de nou, un final molt ajustat i en que els quatre primers van passar sota la bandera a quadres amb una diferència de poc més de mig segon.

En la categoria de l’Open RACC, que es disputava a vuit voltes, victòria d’Oriol Badia, en la primera, i de Pol Caubin en la segona cursa. En la primera cursa el podi el van completar el mateix Pol Caubin, i Pol Esplugues. Esplugues seria segon, en la segona carrera, per davant de Pau Giró.

La propera cursa del Campionat català de Kàrting tindrà lloc els dies 8 i 9 d’octubre al Circuit Zona Kàrting de Juneda.

e puntua també per al Campionat d’Espanya i arriba a la seva sisena edició.