Més de 70 pilots participen en la penúltima prova del campionat català de kàrting a Juneda

  • La cita matinal de diumenge constava de deu carreres corresponents a les categories Aleví-Benjamí, Cadet, Júnior, Sènior i l’Open RACC.
  • Els títols es decidiran al novembre al circuit d’Alcarràs.

El Circuit Zona Kàrting de Juneda va acollir el 8 i 9 d’octubre la penúltima prova de la temporada del Campionat de Catalunya. Hi van prendre part més de setanta pilots, repartits en les categories Aleví-Benjamí, Cadet, Júnior i Sènior, a més de l’Open RACC. Després de les tandes d’entrenaments lliures i els cronometrats que es van celebrar dissabte, la matinal de diumenge van tenir lloc les carreres en una jornada assolellada.

S’acosta el final de temporada i els pilots apuren les seves opcions per aconseguir el títol. A Juneda es van poder veure fins a deu curses plenes d’emoció, constants avançaments i maniobres dels joves valors de l’automobilisme català.

Els participants en la categoria Aleví havien de completar 10 voltes al traçat. Tommy Pintos va ser el protagonista de la jornada, amb una victòria en la primera cursa i un segon lloc en la segona, després de mantenir una aferrissada lluita amb Alejandro Meléndez per la primera posició. El podi el completarien Sergio Ruiz i Daniel Briz en la primera carrera, en un final molt ajustat. El tercer lloc en la segona de les curses va ser per a Miguel Peiró. El títol es decidirà a la darrera cita a Alcarràs.

Pel que fa a la categoria Benjamí, el triomf va ser per a Ekaitz Elorz , en la primera, i per a Carlo Marcelo Lauria, en la segona.

Les curses de la categoria Cadet van evidenciar la gran competitivitat dels participants. Hugo Belda va començar comandant la primera de les curses, pressionat per Nikolay Mazin, i amb Daniel Tkachenko, seguint-los de prop. A falta de poc per al final, en un dels revolts, els dos pilots capdavanters es van tocar. Mazin va acabar a la sorra perdent tota opció de victòria, acabant novè. El triomf seria finalment per a Tkachenko, amb Javier Sagrera, segon. Belda, que va creuar primer la meta, acabaria tercer al ser penalitzat amb tres segons per l’incident amb Mazin. En la segona cursa, la victòria va ser per a Nikolay Mazin, amb Daniel Tkachenko, segon, i Javier Sagrera, tercer.

Tampoc van estat exemptes d’emoció les curses de la categoria Júnior.  Els participants havien de completar 18 voltes al traçat. Els protagonistes de la cita lleidatana van ser Rubén Moya, primer i segon en cadascuna de les curses, i Joan Sabater, tercer i primer, respectivament. En la primera, els va acompanyar al podi Alejandro Morales, que va ser segon.  En la segona carrera, el podi el va completar David Martínez, que va acabar tercer.

Guillem Pujeu va decantar al seu favor la lluita que va mantenir amb Carlos León per la primera posició en la primera cursa de la categoria sènior. Els dos pilots van mantenir un interessant frec a frec fins a la darrera volta i van entrar a meta separats per dues dècimes. Els acompanyaria al podi Marc Fugardo. La segona carrera va mantenir els dos mateixos protagonistes, que es van intercanviar posicions. León va ser primer i Pujeu, segon. El podi el va completar Daniel Martínez.

En la categoria de l’Open RACC, que es disputava a deu voltes, victòria de Xavier Soler, en la primera, amb jan Salvans, en segona posició i Adrián Benito, en tercera. Benito va aconseguir la victòria en la segona carrera. El van acompanyar al podi de Juneda, Biel Bigas, segon, i Adrián Sos, tercer.

La propera cursa del Campionat català de kàrting tindrà lloc els dies 12 i 13 de novembre al Circuit d’Alcarràs.