ALTIMIRA S’EMPORTA NOVAMENT LA PUJADA A SANT MATEU

La XII Pujada a Sant Mateu, puntuable pel Campionat de Catalunya de Muntanya, s’ha disputat aquest diumenge entre les poblacions de Callús i Sant Mateu, amb gairebé 30 pilots inscrits. La meteorologia ha estat del costat del Moto club Manresa, amb un sol abrasador que ha permès gaudir d’una bona jornada d’automobilisme.
Aquest cap de setmana, finalment, s’ha donat el tret de sortida a la temporada del regional de muntanya. Amb la participació de nous pilots en el campionat, provinent d’altres països i/o categories del automobilisme, s’ha resolt parcialment la realització, amb èxit, de la primera cita de la temporada. Tant l’Ajuntament de Callús com l’organitzador, el Moto Club Manresa, van suar sang per a portar a terme la pujada. El moment de crisis econòmica en que ens trobem afecta amb escreix a aquesta disciplina. Unes setmanes enrere, la Federació Catalana d’Automobilisme va donar a conèixer l’acord amb les assegurances per a millorar els preus de les inscripcions en aquesta categoria immersa des de la temporada pasada en una etapa complicada, plena de curses anul•lades.
Enguany a la muntanya, tenim alguna novetat. La participació confirmada per tota la temporada del pilot amb doble nacionalitat (Francesa-Espanyola), Didier Seive, amb un atractiu i ràpid Porsche Gt3, que aquest cap de setmana ja ens ha fet gaudir amb espectaculars traçades. A continuació, també cal destacar, el canvi de muntura del pilot del Maresme, Eduard Camps, que ha heretat el Fórmula Renault del Auto Rentat Pedret, conduit fins ara pel experimentat pilot Jordi Enjuanes. El responsable de l’equip ens destacava la ràpida adaptació de l’Eduard al fórmula amb gairebé 100 cavalls més, del que portava en darreres temporades, així com del canvi seqüencial, amb el que el pilot abans no hi contava. També s’ha animat per aquesta temporada, el badaloní Josep Bellmunt que ha assistit a la primera cita de la temporada amb un VW Golf TDI de 200 cavalls amb un canvi de sis velocitats. Bellmunt no descarta fer tota la temporada amb un vehicle amb el que ja ha participat en proves de circuits de velocitat a la categoria diesel. Alfonso Pérez, de Cardedeu, amb un Renault Clio RS també es nou en la disciplina. Per últim, com a novetat, per inclusió al reglament del Campionat de Muntanya de la Regularitat Sport, la primera cursa ha tingut a Jaume Ferré Jiménez amb un Porsche 924 de la Escuderia TRS.
Isaac Guillén, un altre pilot que no es perd la possibilitat de participar en aquesta prova i que tot just arribava directament des de Cantabria, de realitzar el seu treball com a ‘Ouvreur’ al Campionat d’Espanya de Ral.lis d’Asfalt al pilot d’Andorra, Joan Vinyes. Josep Mª Soler, habitual en aquesta prova i guanyador la temporada pasada a Sant Mateu del Grup A i la Classe 8, el qual estava inscrit amb el Seat Ibiza Kit Car, finalment no ha acudit a la primera cita de la temporada

.


ENTRENAMENTS OFICIALS
A les 10:00h, començava l’activitat en la Ctra. BV-3003. Fernando Altimira deixava constància del domini sobre el traçat de casa. Altimira (BRC Bango 02) realitzava els millors cronos durant les dues mànigues d’entrenaments oficials aconseguint un millor temps de 2:51.667 amb 2,5 segons d’avantatge sobre Ramon Plaus (Speed Car GT-1000). Josep Sola (Renault Clio RS) feia el millor registre entre els turismes amb un crono de 3:07.925.
MÀNIGUES DE CURSA
Les dues mànigues de cursa s’han disputat sens cap incident destacat. Fernando Altimira, confirmant el domini en els entrenaments, ha assolit el millor temps realitzant 2:50.092, adjudicant-se la ‘seva cursa’. Darrera Altimira ha quedat a 1.017, l’Isaac Guillén (Speed Car Gt-1000), el qual realitzava les mànigues del diumenge, sense cap entrenament els dies previs degut a la seva feina d’Ouvreur al Nacional d’Asfalt. Ramon Plaus (Speed Car Gt-1000) va ser tercer a 2.934, seguit de Esteve Torrent (Speed Car Gt-1000) a 5.002. Tancant els cinc primers classificats es trobava l’Eduard Camps a 9.459, amb el Formula Renault de l’Equip d’Auto Rentat Pedret, unitat que fins ara pilotava Jordi Enjuanes.
Josep Sola (Renault Clio RS) s’ha adjudicat la victòria entre els turismes, seguit per tant sols de 0,1 segons de Jordi Vilardebó (Peugeot 106 Kit Car). El pilot d’origen francès fincat a Catalunya, Didier Seive guanyava la petita lluita disputada amb l’osonenc Josep Traserra ja que tots dos pilotaven els seus respectius Porsche Gt3. El també francès, Claude Darné i el seu Renault Alpine A-110 s’adjudicà el grup H.
Classificacions XII Pujada a Sant Mateu:
Fernando Altimira Pladevall s’adjudicà el grup CM i la Classe 14, Eduard Camps Camps el grup E/D i la Classe 13, Josep Sola Segura el grup N i la Classe 3, Jordi Vilardebo Casas el grup A i la Classe 6, Oriol Boluda Forn el grup FX i la Classe 12, Didier Seive el grup GT i la Classe 11, Claude Darné el grup H i la Classe 16, Josep Bellmunt Centeno el grup DSi la Classe 8, Albert Naval Bayo el grup XA i Joan Morros Abadal el grup XN.