PAÑELLA S’ADJUDICA LA PRIMERA DE LA TEMPORADA

La XIII Pujada a Sant Mateu, puntuable pel Campionat de Catalunya de Muntanya, s’ha disputat aquest diumenge, entre les poblacions de Callús i Sant Mateu, superant la trentena de pilots inscrits. La meteorologia ha respectat als participants, amb temperatures superiors als trenta graus centígrads. El vigent guanyador de la Pujada a Sant Mateu, Fernando Altimira, no ha participat en aquesta ocasió, deixant pas als joves pilots, anunciant alhora que causa baixa del Campionat de Catalunya de Muntanya, reservant el seu monoplaça per participar ocasionalment en proves de circuit.

Cal destacar la força amb la qual el Moto Club Manresa que ha permès superar la inscripció de la temporada passada, recuperant pilots d’anteriors temporades. Així mateix, el públic present a la prova inaugural de la temporada també ha pogut gaudir de la posada en escena del SEAT Cordoba WRC del pilot andorrà, Gerard de la Casa, amb el que participarà en el campionat estatal de muntanya.

ENTRENAMENTS OFICIALS

Seguint l’horari previst, cap a les 10:00h començava l’activitat a la Ctra. BV-3003. El vigent campió de muntanya, Sergi Pañella (Silver Car S2) destacava sobre la resta de participants realitzant el millor temps a ambdues mànegues d’entrenaments oficials aconseguint un millor temps de 2:43.982 amb 4.551 segons d’avantatge respecte Ramon Plaus (Speed Car GT-1000). En Turismes, Francesc Munné (Ford Sierra Cosworth) aconseguia el millor temps en ambdues mànegues d’entrenaments amb un temps de 3:06.184, superant en quasi 0,4 dècimes al BMW M3 E36 de Josep Chaume.

MÀNEGUES DE CURSA

Les dues mànegues de cursa es disputaven sense incidents destacables, a excepció d’algun abandonament per problemes mecànics. Sergi Pañella, confirmava el domini en els entrenaments, obtenint un millor temps de 2:43.119 en la primera de les mànegues de cursa, aconseguint la primera victòria de la temporada. A més, el pilot del Penedès, ha tret el rècord de la prova del Bages a Fernando Altimira, posseïdor del mateix des de l’onzena edició disputada al 2009 on va realitzar un temps de 2:43.845. Per darrera de Pañella es classificava Ramon Plaus (Speed CAR GT 1000) a 4.017 segons. En tercer lloc, Josep Anton Molina (Speed CAR GT-R) a 4.193 del guanyador. Josep Maria Costa (Silver CAR) i Eduard Camps (Formula Renault 2.0) finalitzaven la prova en la quarta i cinquena posició respectivament.

Entre els turismes, Josep Chaume (BMW M3 E36) s’adjudicava la victòria, seguit d’aprop per Francesc Munné (Ford Sierrra Cosworth) a tan sols 0.212 segons. El pilot del Automòbil Club d’Andorra, Gerard de la Casa en el dia en que estrenava el SEAT Cordoba WRC finalitzava en tercera posició a 2.812 segons de Chaume.

Classificació per classes de la XIII Pujada a Sant Mateu:

Sergi Pañella Soler s’adjudicava el grup CM i la classe 14, Eduard Camps Camps el grup E/D i la classe 13, Josep Chaume Serra el grup FX i la classe 12, Gerard de la Casa el grup A i la classe 8, Didier Seive el grup A2 i la classe 11, Ricard Jové Rimbau el grup XA, Toni Arrufat Solé el grup N i la classe 4, Javier Esquembri Guevara la classe 7, Josep Traserra Costa el grup NGT, Jean Claude Darné el grup H i la classe 16, Ramon Rosell Masons la classe 10, Josep Bellmunt Centeno el grup RN, Joan Morros Abadal el grup XN i la classe 3, Joan García Pérez la classe 15 i Joan Bellmunt Centeno la classe 6.

La pròxima carrera del calendari de Muntanya, la tradicional Pujada a El Farell, es disputarà el proper dia 8 de maig.