Aquest diumenge es va donar el tret de sortida al Campionat de Catalunya de Muntanya amb la celebració de la 40a edició de la Pujada Vall del Tenes-Sant Feliu de Codines, memorial Toni Serra.

Un total de 44 pilots es van donar cita a la prova organitzada per l’Escuderia Vall de Tenes, puntuable pel Campionat català de Muntanya. La Pujada va transcórrer pel tram corresponent als 4 darrers quilòmetres de la carretera BP-1432 que va de camí a Sant Feliu de Codines i que, novament, va estar acompanyada d’una gran jornada primaveral que va aplegar una gran afluència de públic amant del motor.

Ferran Pujol al volant del seu Demon Car va ser el gran dominador de la prova marcant els millors registres en les dues passades cronometrades, la darrera de les quals amb un temps de 2 minuts i 20 segons com a millor registre personal. El pilot del RACC Motor Sport, que era la primera vegada que corria en una prova d’aquestes característiques, es va veure beneficiat pels diversos incidents que van tenir alguns dels seus principals competidors, entre ells del vigent campió Sergi Pañella que va haver d’abandonar.

Per darrere seu, Francesc Munné, que debutava amb un Demon Car, va pujar al podi com a segon classificat a 2 segons i 36 centèsimes, mentre que l’andorrà Gerard De la Casa va acabar tercer amb el seu Seat Cordoba WRC a 11 segons i mig de Pujol. A més del tercer lloc en la general, Gerard De la Casa es va adjudicar la victòria en la categoria de Turismes. De la Casa va superar el BMW M3 3.2 de Joan Salvans, quart en la general i segon en turismes. El cinquè lloc de la classificació va ser per al Renault Clio R3 de Carles Palou, que va fer tercer en la categoria de Turismes.

El Trofeu Propulsió va recaure en el desè pilot de la general, Sergi Morilla (30), ja que al volant del seu BMW M3 E36 va completar el traçat de la Pujada amb un millor temps en la primera passada de 2 minuts i 43 segons, traient més de 5 segons al BMW E30 320 2.9 de Joan Carres i 10 segons al Ford Sierra Cosworth d’Àngel Padilla.

I entre els cotxes de Regularitat Sport, el Ford Fiesta 1.6 de Joan López va ser el més regular després de pujar a Sant Feliu de Codines cometent només 5 punts de penalització en tota la prova. Juan José Randos amb un Peugeot 205 1.3 va finalitzar la prova segon amb 14 punts de penalització i Jordi Pedra amb un BMW 323i 2.3 va ser tercer amb 15 punts.

Per classes, Lluís Palou, amb un Ford Escort RS 1.8, es va adjudicar la classe 16. La classe 15 va ser per Toni Gómez i el seu Simca 1000 Rallie. La classe 14 va ser per al triomfador de la jornada, Ferran Pujol i el seu Demon Car. Carles Palou, cinquè a la general es va imposar a la classe 12, amb un Renault Clio R3. Josep Trassera, al volant d’un Porsche 911 GT3 es va endur la classe 11. La 10 va ser per al Renault Clio Cup de Ramon Rosell. Teodoro Trabalon es va adjudicar la classe 9, comandant un Hyundai Accent 1.6. Gerard de la Casa, tercer en la general, es va imposar en la classe 8. Javier Esquembri, amb un Honda Civic Type R, va guanyar la classe 7, mentre que Antonio Fernandez i el seu Citroen Saxo 1.6, es va imposar a la classe 6. Finalment, Toni Arrufat, amb un Seat Leon TFSI, es va endur la classe 4, i Toni Gibert, al 3 amb un Renault Clio RS Ragnotti.

La segona carrera del calendari de Muntanya serà la tradicional Pujada a Sant Mateu el proper 22 d’abril.