Ramon Plaus (Speed Car GTR 1000) guanya la 5a. edició de la Pujada Guardiola - Cerdanyola

  • Francesc Munné va acabar en segona posició i Albert López va ser tercer, els dos al volant d’un Demon Car
  • Gerard de la Casa, amb l’habitual Seat Córdoba WRC, va ser el més ràpid entre els participants de la categoria de Turismes

Ramon Plaus, amb un Speed Car GTR 1000, va guanyar el diumenge 22 de maig la cinquena edició de la Pujada Guardiola-Cerdanyola. Amb aquest resultat el pilot andorrà lidera de forma provisional la classificació del Campionat de Catalunya de Muntanya.

La prova, tercera de la temporada del certamen català, va aplegar prop d’una trentena de pilots i es va disputar en un tram de prop de quatre quilòmetres entre Guardiola de Berguedà i Sant Julià de Cerdanyola.

El Club Esportiu Foc als Pistons, organitzador de la prova, havia programat dues pujades de cursa i prèvies d’entrenaments. L’andorrà Ramon Plaus, al volant d’un Speed Car GTR 1000, havia marcat el millor temps en les dues primeres mànegues d’entrenaments i també va ser el més ràpid en les dues de cursa. El millor temps el va aconseguir en la primera i li va valer la victòria final.

Francesc Munné, actual campió de Catalunya, arribava a Guardiola amb un segon lloc i una victòria aconseguida a la darrera prova, a Sant Mateu de Bages. Tot i ser el més ràpid en la tercera tanda d’entrenaments no va poder superar Plaus en cap de les dues pujades de cursa i va quedar segon, a 1,6 segons del vencedor.

El podi a Guardiola el va completar Albert López, amb un altre Demon Car, a 2,8 segons del guanyador.

En la categoria de Turismes,  el triomf va ser per a Gerard de la Casa que amb el seu habitual Seat Córdoba WRC, va acabar la cursa en quarta posició de la general, a poc més de dos segons de les posicions de podi.

El segon lloc en Turismes el va ocupar Luis Aguilera, amb un Seat Leon, vuitè classificat en la general. Fèlix Jurado, amb un Mitsubishi lancer EVO VII, va ser tercer en la categoria de Turismes, desè en la general de la jornada.

El Trofeu Propulsió se’l va endur Daniel Rabaneda, 20è. a la classificació general, al volant del seu BMW E30.

Pel que fa a la Regularitat en Muntanya, el guanyador en Regularitat Super-Sport va ser Lluís Llop, amb un Volkswagen Golf GTI. El segon lloc va ser per a Lluís Teixidor, amb un Morris 1000E. En la Regularitat Sport, el triomf va ser per a Daniel Rodríguez, amb un BMW E30.

Per classes, Borja Espínola es va adjudicar la classe 3, amb un Renault Clio. Ramon Vila, amb un Ford Escort, es va imposar en la classe 4 i Òscar Triano, en la 6, amb un Peugeot 106GTI S16. El millor entre els participants de la classe 8 va ser Florià Pérez, amb un Mitsubishi Lancer. Ramon Rosell va guanyar la classe 10, amb un Renault Clip Cup. La classe 12 va ser per a David Cenalmor, que participava amb un Citroen AX Sport. La classe 13 va ser per a Luis Aguilera, amb un Seat León. La classe 14 la va guanyar Gerard de la Casa, amb un Seat Córdoba WRC. Ramon Plaus es va imposar entre els participants de la classe 16, amb un Speed Car GTR 1000. La 17 va ser per a Eduard Andueza que pilotava un Citroën AX. Claude Darné va ser el millor de la classe 18, amb un Renault Alpine. Joan Albamonte, amb un lancia Delta Integrale, va ser el millor de la classe 19. Finalment, la classe 21 va ser per a Daniel Rabaneda, amb un BMW E30.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de Muntanya serà la Pujada a la Llacuna que tindrà lloc el proper 19 de juny.