Estrena de la temporada del Campionat de Catalunya de Muntanya, amb la sisena edició de la Pujada a les Ventoses. La prova, que va aplegar una quarantena de pilots, es va disputar en un tram de 5,3 quilòmetres, amb centre neuràlgic a Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès.

Gran expectació dels aficionats al món del motor tot i la pluja que va fer acte de presència durant la matinal i que va condicionar l’evolució de la cursa.

Després de les mànegues d’entrenaments, l’organització, a càrrec de l’escuderia Penedès, havia programat tres mànegues de cursa. El guanyador de la jornada va ser Francesc Munné, que amb un Demon Car R2, va fer valer el temps aconseguit en la primera de les carreres per endur-se la victòria. Com la resta de monoplaces, Munné no va sortir en la segona que va coincidir amb un xàfec que va deixar l’asfalt molt lliscant. La segona posició va ser per al balear Pedro Mayol, amb un Silver Car, que va completar el recorregut amb una diferència de 1,37 segons respecte el líder. El podi el va completar l’andorrà Ramon Plaus, amb un Speed Car GTR, després de marcar un temps de només 4 dècimes més que el segon classificat.

En Turismes, victòria per a l’actual campió de Catalunya de la categoria, Gerard de la Casa. Amb el seu habitual Seat Córdoba WRC, de la Casa va ser cinquè a la general gràcies al temps aconseguit a la primera de les tres carreres. El segon calaix del podi en Turismes el va ocupar Joan Salvans, amb un BMW M3. Salvans superaria per poc més de dos segons el tercer classificat, Luis Aguilera, que participava als comandaments d’un Seat León Long Race.

Pel que fa a la Regularitat en Muntanya, el guanyador en Regularitat Super-Sport va ser Jaume Ros amb el seu Volkswagen Golf MK1. Segon va ser  Jordi Navarro, amb un Renault 5 GT Turbo. La tercera posició se la va endur David Cendra, amb un Peugeot 205 Rallye. En la Regularitat Sport, el triomf va ser per a Francesc Munné Guilera, pare del guanyador de la jornada, amb el seu veterà Renault Dauphine. Darrere de Munné es va classificar Antonio Cruces, amb un Peugeot 205 Rallye.

El Trofeu Propulsió se’l va endur en Àngel Padilla, 19è a la classificació general, al volant d’un Ford Sierra Cosworth.

Per classes, Gustau Tutusaus, amb un Peugeot 205 Rallye, es va adjudicar la classe 1. La classe 10 va ser per a Ramon Rosell amb el seu Renault Clio Cup. La classe 12 va ser per a Oriol Boluda al volant d’un Citroën AX. Luis Aguilera es va imposar entre els vehicles de la classe 13, amb un Seat León Long Race, mentre que Enrique Perelló, amb un Ford Fiesta, va endur-se la classe 14. Angel Soler va vèncer en la classe 15, amb un Simca 1000 Rallye 2, mentre que Francesc Munné es va adjudicar la 16 amb un Demon Car R2. Joan García es va imposar en la classe 17, amb un Simca 1000 Rallye 3. Lluís Llop, al volant d’un Volkswagen Golf GTI, es va endur la classe 18. La 2 va ser per al Peugeot 106 Rallye de Raúl Ramírez. Per la seva part, Àngel Padilla, amb un Ford Sierra Cosworth, es va imposar en la classe 21, mentre que Ramon Vila, conduint un Ford Escort  Cosworth, assolia la victòria en la classe 4. Finalment, Gerard de la Casa i el seu Seat Córdoba WRC era el primer classificat de la classe 8.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de Muntanya tindrà lloc el 19 d’abril i serà la Pujada a Sant Mateu de Bages, que arriba a la seva 17a. edició.