Membrado i Vilamala guanyen el Ral·li de  Tàrrega i completen una temporada de luxe

  • Després d’aconseguir el Campionat de Catalunya absolut i la Copa de ral·lis d’asfalt ahir van sumar la Copa de Terra al seu palmarès anual
  • Xavier Domènech i Òscar Sánchez (Citroën DS3 R5) van ser segons d’un podi que van completar Ramon Cornet i Manel Muñoz (Peugeot 208 R2)

Vint-i-tresena edició del Ral·li de terra Ciutat de Tàrrega. La prova, que tanca aquest any el calendari català de ral·lis, va reunir el cap de setmana una vintena de vehicles amb la Copa de Catalunya de Ral·lis de Terra en joc. L’escuderia Tàrrega, organitzadora de la cita, havia previst una cursa amb dos trams, a triple passada, en una prova puntuable també per a l’Open de ral·lis de Terra.

Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala, que ja havien aconseguit el campionat absolut i la Copa d’Asfalt, arribaven a Tàrrega amb el propòsit de fer el triplet i adjudicar-se també la Copa de Catalunya de ral·lis de terra. A bord del Ford Fiesta R5, la parella va marcar un fort ritme des de l’inici i va acabar el ral·li sent els més ràpids en quatre dels cinc trams que van disputar. L’accident d’un dels vehicles participants va obligar a neutralitzar parcialment la primera passada pel primer tram i totalment la segona. Al final, després d’una matinal freda i amb molta boira, el tàndem Membrado-Vilamala van aconseguir el seu objectiu, acabant el ral·li amb un marge de 28 segons sobre els segons classificats.

Xavier Domènech i Òscar Sánchez, que participaven amb un Citroën DS3 R5, van aconseguir marcar l’escratx en la primera i la tercera passades pel segon tram, rodant sempre a l’estela dels vencedors. Després d’una temporada molt completa, el segon lloc permet Domènech assegurar el podi a la Copa de Ral·lis de Terra.

A Tàrrega, el podi el van completar Ramon Cornet, acompanyat en aquesta ocasió per Manel Muñoz al seient del copilot. L’excampió del Volant RACC, que ha participat aquesta temporada en la Copa Kobe motor, arribant a guanyar la darrera cursa, va fer un bon ral·li en la seva estrena als comandaments d’un Peugeot 208 R2. Al final, tercer lloc en la general i primer entre els participants de dues rodes motrius.

Els participants en l’Open Catalunya de Ral·lis de Terra només havien de completar quatre trams, el primer dels quals va ser el neutralitzat. La victòria va ser per a Miquel Pons i Marc Que, amb un Ford Focus 1.6, que van superar en vuit segons als segons classificats. Un segon lloc que van ocupar Josep Maria Castillejo i Josep Ramon Viladrich, amb un altre Ford Focus. El podi de l’Open el van completar Alex Vilella i Immaculada Cargol, amb idèntica muntura.

Per classes, Álvaro Jiménez i Georgina Márquez, es van adjudicar la classe 1 amb un Peugeot 107. Ramon Cornet i Manel Muñoz, amb un Peugeot 208 R2, es van adjudicar la classe 4. Jordi Trius i Jordi Puchol, amb un Renault 5 GT Turbo, van ser els millors de la classe 5. Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala es van endur la classe 6, amb un Ford Fiesta R5. Gerard Fontaner i Xavier Jiménez, amb un Peugeot 106 GTI, van guanyar la classe 7. Finalment, Xavier Domènech i Òscar Sánchez van emportar-se el triomf en classe 8, amb un Citroën DS3 R5.

Amb el Ral·li Ciutat de Tàrrega el calendari de ral·lis a Catalunya arriba al seu punt i final. Les curses tornaran l’any vinent, sens dubte, amb bones dosis d’emoció i molt d’espectacle.