Josep Basols i Jordi Mercader (Citroën DS3 R5), els millors del català al Ral·li Ciutat de Cervera

  • Jorge del Cid i Nerea Odriozola (Mitsubishi Lancer EVO X) van guanyar la prova, puntuable pel Campionat d’Espanya i celebrada sota una intensa calor
  • El segon lloc del català va ser per a Josep M. Membrado i Jordi Vilamala (Ford Fiesta R5), per davant d’Eduard Forés i David Uson (Mitsubishi Lancer EVO X)

El Campionat de Catalunya de Ral·lis ha tornat aquest cap de setmana, després de l’aturada estiuenca, amb la celebració del Ral·li de Terra Ciutat de Cervera. La prova, que arribava a la 17a. edició, era puntuable també per al campionat estatal de Terra, a més de la copa de Catalunya de ral·lis de Terra, l’Open Catalunya de ral·lisprints de terra, el Volant RACC-Trofeu Mavisa, i la Challenge Focuxtreme.

Organitzada per l’escuderia WRC Management, més de 80 equips van participar en la cursa, celebrada en una jornada calorosa, amb temperatures superiors als 35 graus. El ral·li constava de 162 quilòmetres, 108 dels quals corresponents a quatre trams cronometrats, als quals els participants havien de fer dues passades.

El triomf en la carrera va ser per a Jorge del Cid i Nerea Odriozola, amb un Mitsubishi Lancer EVO X. La parella, que lluita pel liderat al campionat d’Espanya de l’especialitat, va fer un ral·li molt regular i es va situar en primer lloc després del tercer tram, posició que ja no abandonaria.

El segon lloc a Cervera va ser per a Josep Basols i Jordi Mercader, amb un Citroën DS3 R5, primer entre els participants del Campionat de Catalunya. La parella catalana va fer un ral·li de menys a més i va anar escalant posicions fins que en el quart tram es va situar en segona posició de la general.

Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala, amb el seu habitual Ford Fiesta R5, van lluitar durant la primera part del ral·li pel liderat. Al final del quart tram, una punxada els va deixar sense opcions de victòria i en el següent van perdre el segon lloc en benefici de Basols i Mercader. A més, en el setè van tornar a punxar per la qual cosa afrontaven el darrer tram amb molta precaució per assegurar el tercer lloc final, segon entre els participants del català.

Eduard Forés i David Uson, amb un Mitsubishi Lancer EVO X, van acabar en tercera posició del català. Sisens en la general de cursa van ser els millors entre els vehicles de grup N, arribant a superar alguns vehicles Proto.

En dues rodes motrius, la victòria se la van adjudicar Josep Anton Domènech i Manel Marchal, amb un Citroën DS3 R3T, sisens entre els participants en el campionat català.

Els participants en l’Open Catalunya de ral·lisprints de terra, només corrien els trams de la tarda. El podi de l’Open coincidiria amb el de la Challenge Focuxtreme. La victòria se la van adjudicar Marc Cañellas i Marc Sauleda, amb un Ford Focus 1.6. La parella va marcar l’escratx en tots els trams, superant els segons classificats per un marge de 54 segons. Un segon lloc que va ser per  a Pere Rovira i Carles Planell. El tercer lloc entre els participants en l’Open i de la Challenge Focuxtreme va ser per a Fernando Eguren i el seu copilot Luis Ángel Martínez, també amb un Ford Focus.

El Volant RACC-Trofeu MAVISA encara la recta final del campionat. Després de la cinquena prova puntuable la classificació està molt ajustada. Daniel Muntadas va sumar la seva segona victòria de l'any en una de les cites més difícils del calendari. Amb Oriol Vives a la seva dreta, van aconseguir d'aquesta manera un triomf que els situa de nou en la lluita pel títol. Álvaro Jiménez va demostrar que la terra és una superfície que se li dóna bé. Pilotant el petit Peugeot 107 i amb Sergio Ramírez com a navegant, va aconseguir finalitzar la cita lleidatana en la segona posició final. Tercer a Cervera va ser Josep Bassas, que seguint les notes de Jaume Poch, va aconseguir el seu quart podi de l'any i se situa també en el grup amb opcions al títol.

Per classes, entre els participants del Campionat de Catalunya, Daniel Muntadas i Oriol Vives es van adjudicar la classe 1, al volant d’un Peugeot 107. Eduard Forés i David Uson es van imposar en la 3, amb un Mitsubishi Lancer EVO X. Albert Gutiérrez i Montserrat Contijoch, amb un Citroën Saxo, van guanyar la classe 4. La classe 5 va ser per a Josep Anton Domènech i Manel Marchal, amb un Citroën DS3 R3T. Josep Basols i Jordi Mercader, es van imposar entre els vehicles de la classe 6, amb un Citroën DS3 R5. La classe 7 va ser pel Toyota Aygo de Ramon Cornet i Daniel Noguer. Finalment, Xavier Domènech i Xavier Amigo, amb un BMW Mini Cooper, es van imposar a la classe 8.

La propera prova prevista del Campionat de Catalunya de ral·lis és el Ral·li de Vidreres, també sobre terra, que es disputarà el 24 de setembre.